måndag 19 april 2010

Tirunelveli

På fredagen flög vi till staden Tirunelveli för att göra våra sista studiebesök. Vi började med att träffa borgmästaren i staden, där han berättade att staden var uppdelat i fyra olika zoner med en lokal ordförnade i varje zon. Syftet med mötet var att få insikt i arbetet i den offentliga sektorn.
När vi åkte för att träffa viceborgmästaren blev vi förvarnade om att media skulle närvara under mötet. Tidning och tv hade redan dagen innan vi anlände informerat att vi skulle komma.
Men inget hade kunnat förebereda oss på vad som väntade. Så fort vi hade kommit på plats började det välla in journalister, fotografer, radioreportrar och tv team från 13 olika stationer. Folk stod längs väggarna o trängdes för att få en bild av oss under mötet. Helt overkligt!
Borgmästaren berättade bl.a. om hur staden som befolkas av 500 000 invånare har ett projekt för att skapa arbeten. Vi passade på att ställa frågor, t.ex. om hur situationen för de unga ser ut. Borgmästaren berättade att de har börjat nyanställa i den offentliga sektorn som ger ungdomar chans till arbete. Det har tidigare varit ett problem för många ungdomar att hitta arbete eftersom det har varit anställningsstopp en längre tid. De här nyanställningarna ger nu hopp till många. Han berättade också att den största utmaningen just nu var det omfattande vattenprojektet som påbörjats för att ge invånarna bättre möjlighet till rent vatten Han avslutade med att berätta om det goda samarbetet stadsledning och facket emellan. När våra frågor blivit besvarade var det dags för presskonferens med borgmästaren och vice borgmästaren. Kristina som är vår handledare och Emil fick föra vår talan inför pressen.



Detta kollage stod utanför hotellet när vi anlände.


Förträff med ordförande för en av stadszonerna.








vi fick sitta runt om borgmästrens skrivbord, runt om stod det ett 20 tal journalister.
Träff med borgmästaren.


Presskonferens efter mötet med borgmästarens och ordförande för en av zonerna.

Lotte, Fredrik, Emil, Jenny, Malin & Pontus







Inga kommentarer:

Skicka en kommentar